2 oktober 2016

De Praktijk

Intake

Nadat u zich aangemeld heeft wordt een afspraak gemaakt voor een oriënterend gesprek. In dit gesprek worden uw klachten en problemen en uw therapiedoelen globaal besproken en krijgt u uitleg over de inhoud van een therapie en de praktische gang van zaken.

Wij kijken of wij een werkrelatie aangaan: dat u vertrouwen in mij als therapeut heb en of uw klacht/vraag bij mij past. Is dat niet zo dan kan ik u doorverwijzen naar een collega.

Afmelden

Afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd worden in rekening gebracht.

Duur van de sessie/therapie

Voor elke sessie wordt ruim de tijd genomen. Ik werk met blokken van een uur. Door ruim te roosteren worden gevoelens van ‘haast, tijd om is, of volgende klant wacht’ voorkomen.

De frequentie van de gesprekken is aanvankelijk meestal één maal per week, maar kan na verloop van tijd afnemen. De gemiddelde duur van een therapie bedraagt ca. 15 sessies.

Behandeltijden

In de aanpak & filosofie van de Psychotherapie Praktijk Limburg staat de klant centraal. Normaal gesproken vinden de behandelingen tijdens kantooruren en uitsluitend op afspraak plaats. Op verzoek van de klant kan worden uitgeweken naar avonden en weekenden.

De Praktijkruimte

De praktijkruimte van Psychotherapie Praktijk Limburg is gevestigd op de Brightlands Health Campus ( Gaetano Martinolaan 85, 6229 GS Maastricht). Dr. Anna Huysse combineert daar haar werkzaamheden als eigenaar en hoofdtherapeute van de Psychotherapie Praktijk Limburg met de Brightlands start-up Hashimoto.Help. (Dr. Anna Huysse en haar team ontwikkelen online en evidence-based  diensten gericht op het voorkomen en managen van psychologische klachten die vaak gepaard gaan de ontwikkeling van een of meer auto-immuunziekten).

De praktijk is uitstekend bereikbaar.

Auto

Vanuit Amsterdam-Eindhoven neemt u de afrit 55 (Randwyck-MECC) en vanuit Luik neemt u afrit 56 (Gronsveld-MECC). MECC staat aangegeven op de ANWB-borden, deze kunt U volgen tot aan de parkeerterreinen. De parkeerplaats P3 aan de achterzijde van ons gebouw is gratis voor bezoekers van de Psychotherapie Praktijk Limburg. Als u voor de slagboom staat, ziet u een code 8561E voor de Brightlands West/Hashimoto. Toets deze code s.v.p. in. Wij laat u dan naar binnen om te parkeren. Als u het terrein verlaat, moet u opnieuw de code voor de Brightlands West/Hashimoto ingeven.

Trein

De praktijk ligt op loopafstand van het treinstation Maastricht Randwyck (circa 3 minuten). Ga bij het verlaten van Station Randwyck rechtsaf op de Universiteitssingel. U volgt deze weg en loopt dan als het ware tegen het Brightlands Gebouw aan op Gaetano Martinolaan. 

Bus

U kunt meerdere buslijnen nemen met bestemming MECC of AZM. Gemiddeld vertrekt iedere vijf minuten er een bus vanuit het centrum of Maastricht Centraal Station naar MECC Maastricht (bushalte Forum MECC)

Handige links:

www.9292ov.nl

www.ns.nl/reisplanner

Fiets

Er is een fietsenstalling aan de achterkant van het gebouw (s.v.p. parkeerplaats P3 volgen)

Entree

Bij de ingang van het gebouw (zowel aan de voor- als achterzijde) kunt u bij de Brightlands West/Hashimoto aanbellen. Wij zullen de deur voor u opendoen. De praktijk is gevestigd op 6e verdieping, er is een lift aanwezig. U kunt in de wachtruimte op de begane vloer even plaats nemen en een kopje koffie nemen. Dr. Anna Huysse zal u komen ophalen. Als er onverhoopt problemen zijn, kunt u ons bellen op: +31 6 27 197 959.  

Vergoeding 

De therapiekosten zijn volledig aftrekbaar van de belasting als er sprake is van verwijzing door een huisarts. 

Wanneer u aanvullend verzekerd bent, heeft u veelal recht op gedeeltelijke vergoedingen van mijn behandelingen. Omdat eventuele vergoedingen vanuit uw aanvullende pakket komen, geldt er geen eigen risico voor mijn behandelingen. Let wel, gezien mijn integrale aanpak vallen de behandelingen voor de zorgverzekering onder de noemer alternatieve hulpverlening. Kijkt u dus naar het budget dat u voor alternatieve hulp van uw zorgverzekering beschikbaar hebt. Via NVPA heb ik met een groot aantal zorgverzekeraars contracten: https://nvpa.org/verzekeringen/public

Als u vragen heeft over de exacte vergoeding voor de behandeling, dan verzoek ik u om uw polisvoorwaarden erop na te slaan of uw zorgverzekeraar te raadplegen. Benoem dan de beroepsvereniging NVPA waarbij ik ben aangesloten AGB code praktijk: 94064444 en de AGB code therapeut: 94009160

Heeft u een eigen bedrijf? Dan kunt u psychosociale therapie als persoonlijkheidsontwikkeling onder beroeps- of bedrijfskosten fiscaal aftrekken, mits de problemen/klachten, werkgerelateerd zijn.

Een andere mogelijkheid is om uw werkgever te vragen het begeleidingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkómen van ziekte van hun werknemers of om het ziekteverzuim te bekorten. Verzuim is vele malen duurder dan therapie. Ook een persoonlijk ontwikkelingsbudget die veel werknemers hebben kan gebruikt worden indien de werkgever hiertoe toestemming geeft. Informeer bij uw werkgever of P&O afdeling.

Behandelingen in de tijd van het Coronavirus

Naar aanleiding van het de adviezen van de overheid nemen we de volgende maatregelen:

Wij continueren therapieën face-to-face of middels video bellen. Wij hebben maatregelen genomen om dit op een veilige manier te kunnen doen en volgen de aanwijzingen van het RIVM. Gebruik van de wachtkamer willen we zoveel mogelijk vermijden. Bij een face-to-face afspraak belt u aan op de aanvangstijd van de sessie.

Uiteraard vragen we u om in geval van verkoudheidsklachten en/of koorts thuis te blijven. Bent u of iemand in uw directe omgeving, onlangs in een risicogebied geweest, dan verzoek ik u vriendelijk gedurende de incubatietijd (twee weken) niet de praktijk te komen.